Kennel Midrea / Værdigrundlag
 
 

Værdigrundlag

Det er vigtigt for mig, at avle racetypiske Leonbergere, der både er fysisk og mentalt velfungerende, og som kan være til glæde for og med deres familie i mange år.

 • Derfor vil jeg gøre hvad jeg kan, for at sikre, at de hunde jeg anvender i avlen er sunde, både fysisk og mentalt.
  • Jeg vil bestræbe mig på at opfylde de etiske anbefalninger der er fra DKK. Jeg vil selvfølgelig opfylde avlsrestriktionerne for Leonbergeren, og ud over de krav der er for racen, bliver mine hunde øjenlyst og helbredsundersøgt inden de anvendes til avl, lige som de er blevet mentalbeskrevet. Jeg vil have DLK’s regler for hvalpeanvisning for øje.

Det er vigtigt for mig, at mine hvalpe kommer ud til mennesker der nærer stor kærlighed til dyr, og som er indstillet på at give hvalpen et godt liv med gode oplevelser, forenet med en fornuftig opdragelse.

 • Derfor forventer jeg, at mennesker med interesse i at blive skrevet op til en hvalp her, kommer og besøger os. Herved får alle parter et rimeligt grundlag til at træffe beslutning om, hvorvidt det kommende familiemedlem skal være en Leonberger hvalp her fra kennelen.
  • Over en kande kaffe eller te, vil vi få en snak om mange ting, heriblandt hundehold, erfaringer og holdninger. Jeg vil fortælle om hvordan det er for mig at have Leonbergere i familien, de erfaringer vi har i familien og forventninger til kommende hvalpekøbere. Samtidig giver det mulighed for at se Leonbergere “på slap line”, og få en fornemmelse af, hvordan jeg lever med mine hunde.

Det er værdifuldt for mig, at mine hvalpe er godt rustet til at gå ud i den store verden, når de forlader mig.

 • Derfor vil jeg lægge al min kærlighed og energi i, at give de små en masse gode oplevelser og udfordringer med mennesker, dyr og legetøj m.m.
  • Hvalpene fødes i køkkenet, og her er deres base under opvæksten hos mig. Territoriet udvides gradvist, så hvalpene får mere og mere plads såvel inde som ude. De oplever de ting der hører med til at leve i en familie, med bl.a. larm af forskellig slags, som f.eks. støvsuger og boremaskine. Hvalpene kommer også ud at køre bil flere gange, lige som de får oplevet det første besøg i en dyrlægepraksis, hvor de får lavet sundhedsattest og bliver vaccineret første gang inden de forlader mig. Med hver hvalp følger en hvalpemappe med mange nyttige oplysninger om hvalpens baggrund, prægning og tiden hos mig, samt hvad der kunne være godt at vide til tiden der kommer, og hvad det er en god idé at arbejde videre med.

Det er værdifuldt for mig at vide, hvordan det går mine hvalpe efter at de har forladt os. Det har betydning for min fremtidige avl, og så har jeg en personlig interesse i at det går dem alle godt.

 • Derfor tilbyder jeg “livslang hotline” til mine hvalpekøbere.
  • Mit hjem vil altid være åbent, hvis en hvalpekøber skulle slå vejen forbi. Jeg hører også gerne nyt, både i telefon og på e-mail. Jeg ser gerne, at kontakten imellem mig og hvalpekøberne ikke er slut når hvalpen er rejst herfra.

Mit opdræt er på hobbybasis, og jeg lægger vægt på fysisk og mentalt sunde og velfungerende hunde. Derfor valgte jeg at lade mine unghunde gennemgå Dansk Kennel Klub’s Mentalbeskrivelse i 2004. Ifølge DKK var det de to første Leonbergere der blev registreret mentalbeskrevet efter at den blev officielt indført i 1999. En mentalbeskrivelse er et godt redskab til enhver hundeejer, idet den giver kendskab til hundes mentale egenskaber, som kan anvendes i træning og dagligdag. Som opdrætter er det også er redskab, idet man ved, at helt op til 50% af hundens mentalitet er arvelig.  Det er en “test” der ikke skal bestås og ikke kan dumpes. Uanset hvordan vi vender og drejer det, kan man som hundeejer kun vinde ved at stille op til en mentalbeskrivelse med sin unghund. Vinde indsigt i, hvad det er hunden indeholder, og måske hvor den har brug for støtte for at blive ved med at være velfungerende. En smuk hund er en fryd for øjet, men en velfungerende hund er en fryd for mennesket. Jeg satser på begge dele.

 
 
 
 
 
 
Copyright - Kennel Midrea - v/Susanne Keldgaard Nielsen | Lipkesvej 7, 4660 Store Heddinge - Danmark | Tlf.: +45 6066 4204 | midrea@mail.dk