Haarlems Nose Work karriere blev skudt i gang kun 4 mdr. gammel. For at se den lille film i fuld skærm, skal der klikkes på det lille ikon i nederste højre hjørne, når filmen er startet.

Nose Work

Nose Work er nyt i Danmark, og er en fantstisk aktivitet og sport for og med sin hund. Haarlem startede til Nose Work, da han var 16 uger gammel. Det har været rigtig godt at starte Nose Work med en så lille hvalp, fordi det har pirret hans instinkt, det er ikke fysisk belastende og hvert enkelt søg tager ikke lang tid. En sund måde at få brændt krudt af på, for en hurtigt voksende hvalp. Det er en aktivitet der er let for mig at integrere i hverdagen, da det ikke kræver store remedier og lange forberedelser, så vi kan lave det hvor som helst.
 
F.eks. har jeg haft mine filtdutter og duftvæske med i lommen fra Haarlem var knap 5 mdr., og lavet søg i bl.a. skoven, og hold nu op, hvor han elsker det. Så kan man selvfølgelig godt blive nørdet, som vi er blevet, og så bliver sortimentet af remedier udviddet en del, men det er stadig (mest) små ting det handler om :-)
 
Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvor man kan lave Nose Work. Vi har været på offentlige toiletter, skoler ude og inde, en kirke og baggårde, for bare at nævne nogle stykker.
 
For mig handler det om at lave noget sammen med min hund som er sjovt for os begge og styrker vores forhold, og det har jeg bestemt fundet i Nose Work sammen med Haarlem. Fra dag 1 var han meget intresseret, og interessen voksede hurtigt til begejstring hos os begge. Når jeg finder remedierne frem, er Haarlem slet ikke i tvivl om, hvad vi skal, og forventningens glæde lyser ud af ham. Han har virkelig fundet ud af, at han har en næse der kan noget, og bruger den flittigt. Man kan vel godt sige, at ”Nose Work” er blevet en livsstil for ham og mig. Tænk, at man pludselig kan blive begejstret for store vejarbejder lige dér hvor man bor!!! Jamen så er der jo god mulighed for at lave sjov Nose Work med bl.a. køretøjssøg på store maskiner :-)
 
For mere information om Nose Work, besøg Lorup Hundecenters hjemmeside.
 
Se også Svenska Nose Work Klubben's hjemmeside, som vi er medlem af.
 
Du kan læse mere på den amerikanske K9 Nose Work® forenings hjemmeside
 
Belønning ved kilden
Vi træner på instinkt med de svenske dufte og efter de svenske regler, og det er der mange gode grunde til. Bl.a. er vi medlem af SNWK. I Sverige har man valgt at bruge hydrolater i NW. I DKK har man valgt æteriske olier i stedet. Jeg foretrækker hydrolater p.g.a. sikkerhed for både hunde og mennesker, nem håndtering og minimal risiko for at at kontaminere miljøet der hvor man håndterer og pladserer duft.
 
I maj 2016 var vi så heldige at deltage i to kursusdage med Ron Gaunt, én af grundlæggerne for Nose Work i USA, som er sportens hjemland. En fantastisk dag! Og derud over var vi med på en privat træningssession med denne fantastiske mand.
 
Alle de kurser vi har været på har været hos Sanne Andersen, Lorup Hundecenter. Sanne er af flere omgange uddannet hos/af Ron Gaunt, K9 Nose Work USA, og er (i min optik) den mest kompetente Nose Work instruktør i Danmark.
 
Ron Gaunt og Haarlem
Ron's kommentar: "That's an awful lot of dog" :-)
 
 
 Slå op på side 10 - så er den der.
 
En super artikel om at arbejde med Nose Work 
 
Lidt spændende om hundens næse
Copyright - Kennel Midrea - v/Susanne Keldgaard Nielsen | Lipkesvej 7, 4660 Store Heddinge - Danmark | Tlf.: +45 6066 4204 | midrea@mail.dk