Haarlems Nose Work karriere blev skudt i gang kun 4 mdr. gammel. For at se den lille film i fuld skærm, skal der klikkes på det lille ikon i nederste højre hjørne, når filmen er startet.

Nose Work

Jeg startede med at dyrke Nose Work med Haarlem i 2015, da Sanne Andersen v/Lorup Hundecenter lige havde startet denne fantastiske sport op i Danmark. Det er en fantstisk aktivitet og sport for og med sin hund. Haarlem startede til Nose Work, da han var 16 uger gammel, og vi to havde en fantastisk og lærerig rejse sammen i denne nye sport. Det var rigtig godt at starte Nose Work med en så lille hvalp, fordi det pirrede hans instinkt, det er ikke fysisk belastende og hvert enkelt søg tager ikke lang tid. En sund måde at få brændt krudt af på, for en hurtigt voksende hvalp. Det er en aktivitet der er let for mig at integrere i hverdagen, da det ikke kræver store remedier og lange forberedelser, så vi kan lave det hvor som helst.
 
For mig handler det om at lave noget sammen med min hund som er sjovt for os begge og styrker vores forhold, og det har jeg bestemt fundet i Nose Work sammen med Haarlem. Fra dag 1 var han meget intresseret, og interessen voksede hurtigt til begejstring hos os begge.
 
Da Peanut flyttede ind i 2022, startede jeg med at opbygge fundamentet til begejstringen for Nose Work stort set med det samme, med godbidssøg i kasser, og dér startede en ny Nose Work rejse for mig og Peanut. På flere måder en helt anderledes rejse, da Peanut jo er sin egen, og jeg er jo heller ikke grøn på området mere ;-) men vi elsker det begge.
 
For mere information om Nose Work, besøg Lorup Hundecenters hjemmeside.
 
Se også Svenska Nose Work Klubben's hjemmeside, som vi er medlem af.
 
Du kan læse mere på den amerikanske K9 Nose Work® forenings hjemmeside
 
Belønning ved kilden
Vi træner på instinkt med de svenske dufte og efter de svenske regler, og det er der mange gode grunde til. Bl.a. er vi medlem af SNWK. I Sverige har man valgt at bruge hydrolater i NW. I DKK har man valgt æteriske olier i stedet. Jeg foretrækker hydrolater p.g.a. sikkerhed for både hunde og mennesker, nem håndtering og minimal risiko for at at kontaminere miljøet der hvor man håndterer og pladserer duft.
 
I maj 2016 var vi så heldige at deltage i to kursusdage med Ron Gaunt, én af grundlæggerne for Nose Work i USA, som er sportens hjemland. En fantastisk dag! Og derud over var vi med på en privat træningssession med denne fantastiske mand.
 
Alle de kurser vi har været på har været hos Sanne Andersen, Lorup Hundecenter. Sanne er af flere omgange uddannet hos/af Ron Gaunt, K9 Nose Work USA, og er (i min optik) den mest kompetente Nose Work instruktør i Danmark.
 
Ron Gaunt og Haarlem
Ron's kommentar: "That's an awful lot of dog" :-)
 
 
 Slå op på side 10 - så er den der.
 
En super artikel om at arbejde med Nose Work 
 
Lidt spændende om hundens næse
Copyright - Kennel Midrea - v/Susanne Keldgaard Nielsen | Lipkesvej 7, 4660 Store Heddinge - Danmark | Tlf.: +45 6066 4204 | midrea@live.dk