Lidt af hvert / Hunde og krokodilleolie

Hunde og krokodilleolie

I forlængelse af min deltagelse i Viden på bordet i 2011, og indlægget dér om resistente stafylokokker, har der været tid til lidt tanker på, hvad vi som hunde ejere kunne gøre, for at nedbringe brugen af antibiotika.
 
For at lave om på nogle forhold, er man ofte nødt til at tænke anderledes om nogle ting. Rifter og sår på huden kan være indgangsporten til en infektion. Men hvordan kan man undgå at det går så galt? Ja, det er så her krokodillerne kommer ind.
 
Krokodillen er det ældste nulevende væsen på vor klode. Den har ikke forandret sig genetisk i mere end 250.000.000 år, og har således som et af de eneste væsener kunnet modstå alverdens naturkatastrofer, klimaændringer, forurening mm. For nogle år siden, opdagede et filmhold fra BBC, at krokodiller på den mærkværdigste vis heler sår og infektioner meget hurtigere end vi ser hos os selv og vores dyr.
 
Observationerne var så interessante, at et forskerteam satte sig for at undersøge hvad årsagen var. Det viste sig, at krokodillen i dens sparsomme fedtlag, gennem tiderne, har frembragt et unikt stof, en slags naturlig antibiotikum, der viste sig at have en hel række meget positive egenskaber i forbindelse med hudpleje og i særdeleshed ved mange forskellige hudinfektioner og lidelser.
 
Jeg hørte første gang om krokodilleolie først i 2011, da det blev lanceret af KW, og efter at have hørt om resistente stafylokokker måtte jeg bare eje dette produkt. Olien fås som enten salve/balm eller spray, og jeg blev den lykkelige indehaver af begge dele.
 
Der gik ikke ret længe, før salven kom i brug. Når man har flere hunde, og den ene er en drillesyg hanhund, kan der godt komme en skramme i ny og næ, uden at det egentlig var tilsigtet. Det måtte Baloo sande, da han ikke var hurtig nok til at flytte sig, da han drillede Ximena. Hendes lynhurtige svar var kontant afregning, med en hudafskrabning og en hjørnetand der gik rent igennem huden på kinden på ham. På med krokodillesalven, og spændt var jeg. Allerede dagen efter var der ny hud på selve hudafskrabningen, men hullet efter hjørnetanden var der stadig. Jeg fortsatte behandlingen med salven, og på under en uge var det hele lægt. Der hvor hudafskrabningen havde været, var der også begyndt at komme hår igen.
 
Produkterne er ikke kun gode til vore hunde. Vi bruger dem også selv, her hos os. F.eks. har jeg forhindret udbrud af forkølelsessår (Herpesvirus). Efter at jeg havde gået det meste af en dag, og ærgret mig over, at et nyt udbrud var under opsejling p.g.a. for meget forårssol, kom jeg i tanke om krokodilleolien. På med salven, og efter et øjeblik mærkede jeg aktivitet under huden, hvor forkølelsessåret var ved at komme – og så gik det i sig selv!
 
Den 19.4.2011 fik jeg kvæstet min pegefinger på venstre hånd, da den kom i klemme imellem en meget stor firkantet kampesten og en jernvogn til en traktor, da stenen skulle læsses på vognen. Fingeren blev klemt voldsomt, og stenen, der var hugget firkantet, klemte hul på fingeren ved yderste led, lavede tre dybe huller og flåede huden af i ca 3 mm. dybde. Da jeg efter ulykken fik arbejdshandskerne af, så det nærmest ud som om der var bidt i fingeren af en stor hund (billede 1). 8 dage senere så fingeren ud som på billede 2, kun behandlet med krokodille olie—vet care balm 2-3 x dagligt. Fingeren var hel, men aret var selvfølgelig at se endnu. Jo, jeg er overbevist. Krokodilleolie kan et eller andet, som er godt.
  
 
 
 Billede 1
 
Billede 2
Billede 2
 
Copyright - Kennel Midrea - v/Susanne Keldgaard Nielsen | Lipkesvej 7, 4660 Store Heddinge - Danmark | Tlf.: +45 6066 4204 | midrea@mail.dk